Er gebeurt iets in Duitsland. Door Anselm Lenz en Batseba N’Diaye…

Vanuit Berlijn ging een teken van liefde en vrede de wereld in: op 1 augustus verzamelden zich volgens verschillende schattingen ongeveer 1 miljoen mensen in de Duitse hoofdstad tegen het Corona-regime. De “Zomer van de Democratie” is begonnen, de mensen in Duitsland bereiken een nieuwe verstandhouding.

Een recensie van Anselm Lenz en Batseba N’Diaye (redacteur van het weekblad Demokratischer Widerstand).

Het was de grootste bekende demonstratie in de Duitse geschiedenis. De optocht van de democratiebeweging, onder het motto “Het einde van de pandemie”, begon zoals gepland om 11 uur ‘s morgens bij de Brandenburger Tor en marcheerde vier uur lang in de felle zon door Berlijn, om uiteindelijk de hoofdbijeenkomst te houden in de overvolle straat van 17 juni, waar honderdduizenden mensen duidelijk zichtbaar waren. Dit zijn foto’s die sindsdien de wereld rondgaan.

“Vrije pers voor vrije mensen”, eisten de Berlijners, net als op 4 november 1989, toen ongeveer een miljoen mensen waren samengekomen. Herinneringen aan de demonstratie ter beëindiging van de Vietnamoorlog werden gewekt door de vele vredesduiven en regenboogvlaggen. Op 4 november 1969 hadden 250.000 mensen zich verzameld in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Er kwamen foto’s in beeld van de vredesdemonstratie van 1983 in de Hofgarten van Bonn. In 2015 gingen mensen uit heel Duitsland de straat op tegen het sociale dumpingprogramma TTIP, dat moest worden afgeschaft. De laatste grote politieke bijeenkomst in Berlijn in 2018 was de Ondeelbare Demonstratie, die officieel ongeveer 250.000 deelnemers had.

Op zaterdag waren ook de nationale vlaggen van alle landen van de planeet te zien. Een teken van liefde en vrede ging van Berlijn naar de hele wereld. Vaak werden vlaggen van de landen Zweden en Wit-Rusland gepresenteerd, waar er praktisch geen beperkingen zijn tegen Corona zonder negatieve gevolgen.

Nieuwe democratiebeweging

De nieuwe democratische beweging in Duitsland klaagt dat onder het noodregime alle basisrechten zijn opgeschort, waaronder de vrijheid van vergadering, de vrijheid van wetenschap, een functionele persvrijheid en het recht op zelfbeschikking over het eigen lichaam. “Waarom vertrapt u onze grondrechten”, vroeg de deelnemers op hun spandoeken van de massale rally die door de democratiebewegingen Querdenken uit Stuttgart en Nicht ohne uns! uit Berlijn werd geïnitieerd. Hoewel de democratiseringsbeweging al veel versoepelingen en een gedeeltelijk herstel van de vrijheid van vergadering voor alle mensen heeft bereikt, roepen ze op tot volledige opheldering en discussie over alle stemmen uit de wetenschappelijke gemeenschap.

De redenen voor de beperkingen onder Corona staan in contrast met de conventionele medische analyses, zoals die van de virologen professor John Ioannidis en professor Sucharid Bhakdis, die samen met duizenden andere deskundigen de verklaring voor de wereldwijde angst voor Corona zien als zijnde gebaseerd op politieke beslissingen en economische belangen – en minder als een medisch fenomeen. Hun deskundige adviezen, samen met die van ten minste 250 andere wetenschappers, zijn te vinden op nichtohneuns.de/virus.

Advocaat Markus Haintz waarschuwde voor de mogelijkheid van een “nieuw fascisme” onder het mom van Corona. Verschillende sprekers wezen erop dat er een uitgebreide aanval op alle gebieden van het leven plaatsvond en dat de economische voordelen uitsluitend bij de mondiale ondernemingen lagen, van de digitale handel en de farmaceutische lobby – tot het verdriet van miljarden mensen over de hele wereld. Sociale en ecologische verbeteringen waren voor niemand in het vooruitzicht gesteld via de Corona regering.

Gijzelaar schakelt microfoon uit

Toen Dr. med Bodo Schiffmann om 16.45 uur op de trappen van het podium tussen de Overwinningszuil en de Brandenburger Tor stond om te spreken, liet Andreas Geisel (SPD), de Berlijnse senator van Binnenlandse Zaken, de microfoon uitschakelen en bestormden de politietroepen het podium. Dr. Schiffmann is praktiserend arts en voorzitter van de nieuwe partij “Wir 2020”, die in Berlijn en in het hele land nieuwe verkiezingen zal houden.

Tientallen politieagenten in zwarte uniformen stonden nu tegenover de enorme menigte demonstranten van de democratiebeweging tussen de Brandenburger Tor en de Overwinningszuil op het podium, die voor beide partijen openstond. In een massaal koor schreeuwde de menigte aan de Straße des 17. Juni’s “Dictatuur, dictatuur! De situatie leek dreigend te worden. De politie zou geen kans hebben gehad tegen het volk.

Maar de democratiseringsbeweging bewees opnieuw haar vredelievendheid en ging met een gekruiste poot zitten onder het geschreeuw: “join, join! Intussen hadden de demonstranten de ambtenaren zelfs in de zomerhitte van drinkwater voorzien, omdat hun bevoorrading niet georganiseerd was. Het was niet meer mogelijk om op het podium te spreken, maar de feestelijkheden gingen door tot in de nacht, toen het vuurwerk bij de Brandenburger Tor het einde van de pandemie afkondigde: De Soeverein heeft besloten. Volgens verschillende bronnen zijn er al verschillende rechtszaken tegen Binnenlandse Senator Geisel aan de gang.

Democratische vakbond

s Avonds werd solidariteit betuigd met zowel de politieagenten die waren verbrand als met de slachtoffers van het Berlijnse café “Syndikat”. Tegenover het Neuköllner Kiezcafé liet de Berlijnse Senaat op zaterdagavond nog een massale politieactie uitvoeren om de bekende Berlijns-typische bijeenkomst voor senioren, punkers en hondenbezitters te kunnen afhandelen – de “rood-rood-groene” Berlijnse Senaat liet dit uitvoeren onder het voorwendsel dat er problemen waren met de huurstatus. Een probleem dat nu de hele stad treft, in ieder geval sinds het fiasco van de Corona.

Op zondag vonden overal in Berlijn nog verschillende rally’s plaats. Vanwege de gevolgen van het Corona-regime, met name voor werknemers, arbeiders, freelancers, ambtenaren, handelaren en dagloners, werd op 2 augustus in het Berlijnse Mauerpark de Democratische Vakbond (DG) opgericht. Ter plaatse hebben 62 werknemers uit alle sectoren van de economie zich aangemeld voor de oprichtingslijst. Nog steeds op zondagavond hebben zich zeer ervaren vakbondsleden aangesloten bij de nieuwe stichting. Op maandagavond ging de website demokratischegewerkschaft.de online.

Het Grote Augustusweekend was vrijdagavond al begonnen met een openingsbijeenkomst van Nicht ohne uns! en de artsen voor het onderwijs. Namens de artsenorganisatie sprak Dr. Walter Weber, winnaar van de Republikeinse Prijs. Op de Platz der Republik voor de Bondsdag werd duidelijk gemaakt dat de hele democratische beweging duidelijk gericht is op een democratisch, vreedzaam en filantropisch Duitsland, waarin ieder mens op basis van de mensenrechten als volwaardige persoonlijkheid wordt gerespecteerd.

Grondwet en referenda

Er werd een constituerende vergadering op basis van de basiswet voorgesteld. De bevolking van de Bondsrepubliek Duitsland bereikt een nieuw begrip en vernieuwt haar grondwet met de toevoeging van onafhankelijkheid, referenda, een dwingend mandaat en een economische kaderwetgeving die op een transparante democratische basis aan de basis wordt onderhandeld. Dit is bedoeld om een einde te maken aan het ongrondwettelijke interregnum en de vreedzame revolutie van 1989 na 31 jaar te voltooien.

Na de stadsrepubliek Mainz, de Raadsrepubliek München, de Weimarrepubliek, de Duitse Democratische Republiek en de bestaande Bondsrepubliek wordt de Vrije Bondsrepubliek Duitsland dus de zesde republiek op Duitse bodem. Het doel is om de sociale basisrechten en -vrijheden op een democratische basis vast te leggen.

Het was ook een kwestie van het in een vroeg stadium voorkomen van tendensen tot burgeroorlog-achtige omstandigheden die zouden kunnen ontstaan als gevolg van de economische ineenstorting en van het herstel van het federalisme en de grondwettelijke voorwaarden in het rechtsvacuüm waarin de federale en deelstaatregeringen op dit moment opereerden. Sinds medio 2009 heeft het financiële marktkapitalisme al een aanzienlijke neiging tot ineenstorting laten zien, onder meer in de vorm van negatieve rentetarieven.

Krant als gelaatsmasker

De rally op vrijdagavond was ook meerdere malen door de politie tegengehouden op de route tijdens de mars door Berlijn, om de deelnemers te dwingen een gezichtsmasker op te zetten. Ze reageerden door het nieuwe nummer van het weekblad Demokratischer Widerstand voor hun mond te houden toen ze over Bebel-Platz naar Rosa-Luxemburg-Platz marcheerden. Kop: “Hier is de democratie!” Een tegendemonstratie van ongeveer 15 Berlijnse partijpolitici, die het historische symbool van de “Antifa” op overmaatse dekzeilen hadden gedrukt, werd door de ongeveer 1800 deelnemers aan de processie spontaan “Nazi’s uit!” geroepen – waarmee deze mensen zeker bedoeld waren.

Sinds 28 maart is er op het Rosa Luxemburg-plein, waar senator Geisel voor het eerst politieagenten had ingezet om mensen te arresteren die openlijk gedrukte edities van hun grondwet bij zich droegen, herhaaldelijk door de staat aangevallen op oppositieleden en journalisten. Zelfs kerken zijn met geweld gesloten. Non-profit organisaties zoals netzpolitik.org en Reporters Without Borders wijzen hier herhaaldelijk op.

Op dinsdag werd bekend dat de nationale speler van het Duitse basketbalteam, Joshiko Saibou, door zijn profploeg in Bonn werd ontslagen. De club wordt gefinancierd door Deutsche Telekom AG. Samen met zijn vrouw, baan- en veldsporter Alexandra Wester, heeft de professionele atleet met Togolese roots de rally’s voor de Basiswet en de Verlichting vanaf het begin ondersteund.

Menselijk beeld van het regime

De regerende burgemeester van Berlijn, Michael Müller (SPD), zei zondagavond op de regionale overheidstelevisie rbb dat “deze mensen” zijn gekomen om “rellen” te veroorzaken; ze hebben van de autoriteiten “het recht gekregen om te demonstreren op basis van hygiënevoorschriften”, die ze negeren. Maar de demonstraties zijn gericht tegen precies deze regels van hygiëne, hun rechtvaardiging en de absolutistische macht van de staat en het bedrijfsapparaat dat ermee verbonden is.

Opnieuw zei Müller dat demonstraties zonder mondbeschermers geassocieerd werden met “gevaar voor het leven” en noemde het de term “feiten”. Maar het zijn precies deze feiten die de democratische beweging openlijk besproken wil zien in het beste republikeinse debat – waarbij alle wetenschappelijke stemmen betrokken zijn, niet alleen die van de overheid, het Robert Koch Instituut (RKI). Dit wordt echter moeilijk wanneer artsen de microfoon uitzetten, die tegengestelde meningen vertegenwoordigen, bijvoorbeeld over de verplichte vaccinatie, en aandringen op het recht van de patiënt op zelfbeschikking over zijn of haar eigen lichaam.

Zo lijken mensen als de atleten Saibou en Wester “Corona” een poging te zijn om hen in een juridisch vacuüm te brengen sinds de opschorting van de grondwet door het kabinet Merkel op 25 maart 2020. In mei presenteerde het hoge regeringsraadslid Stephan Kohn, verantwoordelijk in het federale ministerie van Binnenlandse Zaken voor crisisbeheer en civiele bescherming, een 200 pagina’s tellend rapport waarin hij in detail uitlegt dat de staat met Corona “de grootste nepnieuwsproducent” aller tijden zou worden.

Burgerlijke moed vereist

Om meer mensen zoals Kohn en de professionele atleten aan te moedigen om bij hun onafhankelijke mening te blijven, werd het initiatief mutigmacher.org al op vrijdag tijdens de rally van Nicht ohne uns aan de Bundestag gepresenteerd! Mutigmacher.org biedt een veilige en discrete omgeving voor zogenaamde klokkenluiders uit de mediawereld, het staatsapparaat, ziekenhuizen en onder druk staande wetenschappelijke instellingen.

Het zou bijvoorbeeld belangrijk zijn dat politieagenten en veel ziekenhuisartsen zich niet achter gesloten deuren uitspreken omdat ze bang zijn voor repressie. In opdracht van de rijksoverheid is het politiecijfer van 1,3 miljoen deelnemers aan de demonstratie in de loop van de zaterdag teruggebracht tot 20.000 deelnemers. Het aantal is sindsdien tegen beter weten in verspreid door de grote staats- en bedrijfsmedia. Wie zaterdag ook maar een paar minuten in Berlijn was, weet dat dit getal een decimale en bewuste leugen is. Het zou belangrijk zijn dat zelfs een politieagent nu gewoon in het openbaar zijn kraag zou openbreken over wat hier met hem en ons allemaal wordt gedaan. Moedige mensen zijn verantwoordelijk voor de gevolgen. De Duitse grondwet regelt in artikel 20, lid 4, het recht van verzet tegen ongrondwettelijke regeringen of pogingen om de grondrechten af te schaffen, zoals die in de eerste twintig artikelen zijn vastgelegd.

Voor het komende weekend is een grote protestmars van de kunstenaars in Berlijn aangekondigd, die tegen de sluiting van onze theaters, de vernietiging van het bestaan en ook tegen het zangverbod in de Berlijnse hygiënewetgeving in artikel 5, lid 1, van de verordening inzake infectiebescherming zegt: “In gesloten ruimtes is het niet toegestaan om samen te zingen.

De vreedzame democratische beweging blijft zich in het hele land verzamelen en zal niet wijken voordat alles is opgehelderd. De Franse gele vesten hebben al aangekondigd dat ze van plan zijn de volgende grote rally in Berlijn bij te wonen en willen graag hun groeten doen aan het kabinet Merkel en het Duitse voorzitterschap van de Europese Commissie.

Anselm Lenz en Batseba N’Diaye zijn redacteuren van het weekblad Democratisch Verzet. Het weekblad Demokratischer Widerstand (DW) is in zeer korte tijd uitgegroeid van een informatief pamflet over het Corona-regime tot het hoogst haalbare weekblad van de Republiek. Het wordt wekelijks landelijk verspreid en is afhankelijk van donaties aan IBAN DE51 1001 1001 2625 2368 69 of het beste als beschermheer: https://www.patreon.com/demokratischer_widerstand.

+++

Met dank aan de auteurs voor het recht om het artikel te publiceren.

+++

Beeldbron: ©ALenz20

+++

KenFM streeft naar een breed spectrum aan meningen. Opinieartikelen en gastbijdragen hoeven niet de mening van de redactie te weerspiegelen.

+++

Vind je ons programma leuk? Informatie over verdere ondersteuningsmogelijkheden vindt u hier: https://kenfm.de/support/kenfm-unterstuetzen/

+++

Nu kunt u ons ook ondersteunen met Bitcoins.

BitCoin-adres: 18FpEnH1Dh83GXXGpRNqSoW5TL1z1PZgZK

Auch interessant...

Kommentare (0)

Hinterlassen Sie eine Antwort